2010-10-14
09:43:12

Status!

Detta med satus... är det så viktigt att ha en?
Inte försvinner en status för att man inte "påpekar" om den hela tiden, ja det är väll lite konstiga tankar jag har idag.. men det är lite till mitt liv kanske.

Jag har aldrig haft problem med om vem jag är, vi alla känner avsmak, ogillande och iriitation samt svarr/avundsjuka, vilket är ioförsig ganska normalt, kanske inte OK så, men det är normalt, men när det kommer till andra människor som ex. barn/ungdomar... ?
Så att vara en förälder och ha barn i mitt tycke (så klart inget jag säger ÄR så) så finns det ingen anledning att vara orolig över sin status över att vara förälder!
Det som stör mig lite kanske är när vissa föäldrar konstant påpekar att dom minnsan är "mamma/pappa" när i själva värket barnet vet nog mycket väl vem som är det och inte behöver påminnas om detta hela tiden.

Ja när man kanske är i en situation där man är i en nytt förhållande med bonus barn... där kanske ens partners ex får den nya kvinnan känna sig som man inte är bra nog för att vara i dens barnets liv pga deras status är viktigare än barnets välmående...
Gud det kanske inte alls låter vettigt allt jag säger.. men när man vet ett sånt förhållande och ser hur det exet alltid ska få ut den informationen så fort det är nått så är det välldigt jobbigt.

Så är ens status viktigare än männsikor? Är det viktigare att få sig själv bekräftad som sin status än själva värkets välmående?
När man är så status fixerad... är det inte lite svårt då kanske att see det viktigase med allt... att den man bestämmer om faktisgt mår bra även hos andra?
Att ha flera som älskar sin/a barn/vänner/släktingar...eller sin status som ska påpekas typ varge dag?

Ja ja =D nu fick jag ut det med haha =D
2010-10-12
10:03:48

Dagis...

... kan störa mig ibland, det har ju självklar inte med nån personlig fröken att göra... i alla fall inte vad jag tror!
Tänkte på detta med 15 timmars barnen som får gå antinge 3 timmar om dagen mon-fre eller kanske 3 dagar i veckan men 5 timmar, vilket mina gör.

Ja när dom har möte/utbildening/liknande och måste ta en (eller nått) i veckan och så blir det oftast 15 timmars barnen som blir drabbade att inte få komma till dagis, och ändå sitter man och betalar för hela sin plats.
Vilket jag kan tycka är helt ok OM jag får en extra dag veckan därpå eller kanske en annan dag den veckan som dom ska ha möte på.... varför jag tycker det är för att skulle jag fråga om en dag extra och kanske måste göra nått som kommit på, som kanske inte har med arbete att göra eller skola.. ex. hämta någon på flygplatsen och kan inte ta med mig 3 barn för olika anledningar.. då får jag ta bort en dag från nästa vecka.. vilket har hänt!

Är det rättvist?

Ja jag är ingen snyltare eller så.. bara jag tycker att ska det vara rätt så ska det till båda parterna.

Men samma sak är det ju om man köper nått på internet eller katalog... du betalar frakten hem till dig, vill du inte ha den betalar du även den till dom....??
I min åsikt så tycker jag att betalar jag allt hem till mig, då kan dom betala den varan som man skickar tillbaka... för hur ofta är det att man skickar ALLT tillbaka?

Även om ni inte alltid kommer in till bloggen, kan ni inte klicka på "följ bloggen" =D Skulle uppskattas.

Ja det var mina tankar för denna gång haha =D Ha det gott och se upp för fallande snö snart.
2010-10-10
12:22:14

Hjärn kontoret tänker....

... ja med det lilla kapacitetet man har!
Men tänkte på konflikter... vi människor kan ju våran sak i "konflikter" för det mesta, vissa ser konflikter som nått man lär sig av, vissa kanske ser det som ett stort mörkt måln och vill inte alls ha några!
Men jag känner att en konflikt kommer ju i värsta fallet mest av när 2 partier av nått slag inte kommer överrens... behöver inte vara att den andra inte dirket gillar personen eller nått annan orsak... men med det tycker jag att jag har svårt för människor som avviker konflikter eller kanske tycker att man är kanske en "bully" (ja mobbare) för att man vågar stå på sig... för att man har styrkan i sig att säga ifrån när andra kanske bara står där och "håller med" vilket jag kan bli rasanade på, behöver inte vara att jag blir arg på dom för att dom inte vågar men att dom kan kanske låta som om dom ligger över dom andra... eller ja nått sånt.

Igentligen behöver det inte vara nått stort... kanske bara om vart man ska åka.. och istället för att säga jag gillar inte den iden men vi kanske kan åka så och så för att komma dit vi ska eller nått, utan då gör allt bara för att inte det ska uppstå en konflikt.
Ja det var väll den sämsta förklaringen av en konflikt men det finns ju betydlig större såna.... som ex, förhållanden -  där kvinnan / "mannen" (jag skrev "" framför och bakom mannen för att det är oftast så synd om kvinnan... och det kan göra mig förbannad.
Jag är kvinna... så det är inte det att jag tar mannens parti.. men jag har hört alldeles för många historier idag om att mannen förlorar sina barn, förlorar "konflikterna" om barn och i sina förhållanden, medans förrut var det ju % på kvinnans sida vad jag vet... att det är ju så synd om kvinnan i alla slags förhållanden...

Detta idag gör mig illa till mods... då mannan kan och gör fortfarande vad jag har sett och hört förlorar mer.
Det är liksom självklart att mamman ska få ha allt.. mamman ska ha lite mer vårdnad, ja alltså ha barnen lite mera... för det är ju så synd om dom... jag blir tokig på det!
Jag är själv skild... men barnens far bor in i Sverige så det lite svårt att ge varannan vecka vilket jag tycker alla barn ska ha från en viss ålder!
Jag menar, vissa barn i en viss ålder (alltså detta är i mina tankar och åsikter, inget jag försöker pracka på andra, bara delar med mina tanks som min blogg är om) borde vara hos en förälder på en fast punkt lite mera... och i min åsikt, det behöver inte alls betyda MAMMAN!!!

Så nu fick jag ut den tanken!
Nu ska jag väcka min älskling!